Legoland 17.5.2024

      V pátek 17. května jsme se vydali na výlet do německého Legolandu, který se nachází poblíž Mnichova u městečka Günzburg. Naše 3 plné autobusy vyjely z Nejdku v brzkých ranních hodinách.
      Po příjezdu jsme byli ohromeni velkou branou u vstupu s nápisem LEGOLAND, před kterou jsme se vyfotili na památku. V 10 hodin se areál otevřel, hudba začala hrát a všechny atrakce se spustily. Prostor před námi vypadal úžasně, byli jsme ohromeni jeho rozmanitostí! Než jsme dostali rozchod, naše paní průvodkyně nám sdělila základní, ale podstatné informace a určila čas srazu. V parku jsme mohli navštívit nejen mnoho horských drah a atrakcí, ale i zkusit štěstí při soutěžích o plyšáky, zhlédnout kino a další vydařené animace, navštívit akvárium, občerstvit se u mnoha stánků, či si zakoupit lego a jiné suvenýry. Určitě stálo za to navštívit projekci o původu stavebnice, po níž následovala interaktivní místnost, kde byla spousta tlačítek a ukázek, jak se kostičky vyrábí. Z atrakcí byl slyšet smích, ale i křik, zaplavil nás totiž adrenalin. Fascinující byl i propracovaný park plný miniatur světoznámých budov z lego kostek.
      Báječný čas uběhl jako voda a my už museli zpět do autobusů. Všichni byli unavení, ale odváželi jsme si mnoho prima zážitků. Byl to nezapomenutelný den, děkujeme!

                                                                                                  za všechny výletníky  Kateřina Kolitschová, 7.B

Fotografie si můžete prohlédnout zde.