Šachový turnaj 27.5.2024

         V pondělí 27. května odpoledne se uskutečnil již 2. ročník Šachového turnaje na ZŠ Karlovarská. Připravili jsme naši třídu, sehnali dostatek šachových souprav, vytiskli diplomy a nakoupili odměny. Na samotném začátku turnaje jsem všem zopakoval pravidla hry a představil novinku letošního utkání, a to šachové hodiny s tempem 10 minut bez přídavku, takže byli naši hráči pod lehkým stresem, aby stihli vyhrát partii a získat tak více bodů než soupeř.
        Hrálo se celkem 6 kol – každý s každým. Letos se pozice šachového rozhodčího velmi dobře ujal spolužák Roman Lutsak, který dohlížel na hladký průběh partií. Po celou dobu vládla přátelská atmosféra podpořená například tím, že jsme každou hru zahájili potřesením rukou. Zkušenější hráči byli trpěliví a na nováčky nespěchali, naopak je v případě prohry povzbuzovali a představovali zajímavější strategie.
         O celkovém vítězi bylo rozhodnuto rychle, vyhrával jsem totiž jednu partii za druhou, ale boj o další místa byl napínavý. Všichni bojovali po celou dobu nesmírně statečně, soustředili se naplno a zaslouží si proto velkou pochvalu. A jak celý turnaj dopadl? 1. místo obsadil Vojtěch Koten, 2. místo Josef Laštovka a těsně za ním, s pouhým půlbodovým rozdílem, Veronika Vymazalová. Královskou hru jsme si užili, nasbírali nové zkušenosti a navázali nová přátelství.

Fotografie z akce najdete zde.