Laser Game 9.B 2. ročník - 2023

Laser Game je strategická hra. Každý z hráčů je vybaven svou vlastní vestou a pistolí. Pistole má svítící čidlo. To je také na vestě na hrudi, zádech a ramenou. A právě to jsou místa, která se Vaši protihráči snaží po celý čas hry zasáhnout. Pokud se jim to podaří, Vaše vesta zhasne a budete na chvíli vyřazen ze hry. Po tuto dobu nemůžete být znovu zasažen a získáváte čas na útěk. Poté se vesta znovu aktivuje. Cílem hry je nasbírat co největší počet bodů, které získáte za přesně mířené zásahy.

Naše třída pod vedením paní učitelky Kuklové se rozhodla zúčastnit 2. ročníku Laser Game školní ligy v Karlových Varech. Některé týmy tam jely už podruhé. Vypravili jsme se v plném možném počtu za školu, 4 týmy po 4 hráčích. Oproti loňskému ročníku se zpřísnila pravidla, zejména výše trestných bodů za nedovolené bránění a další prohřešky. Aréna byla nádherně vyzdobena tajemnými motivy po vzoru Harry Pottera. Pustili jsme se do hry, která nás velice bavila. Spočívala ve strategii, dobré fyzické kondici, rychlosti a spolupráci.  Našemu týmu se dařilo dobře, měli jsme hlavní vypínačku terčů Elu, její obránkyni Káju, skvělého obránce Matěje, který chránil úplně všechny, a já jsem dělala vše, co bylo potřeba. Vypadalo to, že nepostoupíme do dalšího kola v listopadu, ale po sečtení všech bodů se nám to nakonec podařilo. Děkuji, že jsem se mohla této velice dobře organizované hry zúčastnit.
                                                                                                                                                             Karina Měchurová


 Dne 2. 10. nastal den, kdy se náš tým vydal bojovat proti dalším pěti týmům, ať už to byli spolužáci nebo úplně neznámí lidé ze školy v Kynžvartu. Všichni jsme byli odhodlaní, když jsme vstoupili do autobusu a vyrazili na cestu do Fantasy arény v Karlových Varech. Protože jsme však přijeli dříve, byl čas i na malé posilnění před zahájením hry. Nabuzeni chutnými nápoji a nějakou tou sušenkou jsme konečně byli připraveni na souboj. Bohužel to nám nevydrželo dlouho, nebojácnost začala opadat a nastupoval stres. Samozřejmě jsme chtěli dosáhnout co nejlepších výsledků. Jak jsme brzy poznali, ostatní hráči byli velmi dobří. K tomu nám nepomohla ani nešťastná náhoda, hráli jsme totiž bez pauzy hned tři hry za sebou. První hra byla trochu chaotická, než jsme si zvykli na arénu a naši taktiku. Přesto jsme ale nahráli poměrně dost bodů. Druhá byla ovšem katastrofa, hráli jsme proti dvěma nejlepším týmům. Třetí hra byla i přes velké vysílení úspěšná. Ovšem čtvrtá opět nedopadla nejlépe. Celkově jsme nasbírali dost bodů na to, abychom se dostali do dalšího kola. Spoluhráči nám chválili taktiku a způsob hry, i přestože jsme skončili na pátém místě.
                                                                                                                                      Karolína Vecková


 Když jsme přišli do arény, měl jsem trochu strach, že nebudu hrát dobře a zklamu kluky z týmu. Třásly se mi ruce i nohy. Při samotné akci jsem obíhal poctivě celou arénu, trefoval cíle a dařilo se mi. Na konci 1. hry jsme pak zjistili, že jsme dokázali nahrát 136 000 bodů, zatímco tým na 2. místě jich nasbíral o polovinu méně! Tato výhra mi dodala odvahu. Díky skvělé komunikaci v našem týmu jsme dokázali všechny porazit. Nahromadili jsme celkem 375 000 bodů. Na konci dne jsme dostali diplom za 1. místo, sportovní nápoje a volný poukaz na další hru. Laser Game bych doporučil všem, je to skvělá zábava.
                                                                                                                                    Tomáš Vokoun

Fotky z 1.kola i 2.kola najdete zde.

2.kolo se uskutečnilo 7.11.2023. Sešlo se v něm 8 týmů z Kraslic, Chebu a Nejdku. Deváťáci si odvezli 2., 6. a 7. místo. 1. hra - zisk 119 732 bodů, 2. hra - 129 283 bodů a 3. finálová s nejlepšími 85 019 bodů. Kluci nahráli ze všech týmů bezkonkurenčně nejvíc bodů. Takže nás prosincové finále nemine! Gratulujeme!

FINÁLE

12. prosince 2023 jsme všichni drželi pěsti týmu složenému z Jakuba Filčáka, Romana Lutsaka, Patrika Slacha a Tomáše Vokouna, kteří si ve finále vedli opravdu skvěle. Po urputných bojích vybojovali parádní 3.místo! Gratulujeme! Fotky najdete zde, tady video z vyhlášení výsledků.